Srbský prezident Vučić odoláva obhajcom neonacizmu v Bruseli

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/05/9171-srbsky-prezident-vuci-odolava-obhajcom-neonacizmu-v-bruseli.htm

Ivan Štubňa

Vučić sa na rokovaní v Bruseli jasne vyjadril: „Naša politika sa drží princípov medzinárodného práva a nepodľahne politickému vydieraniu“.

Deň 17.5. 2022 sa zapíše čiernymi písmenami do histórie EÚ, ktorá dáva najavo, že je americká slúžka a verejne obhajuje zločiny USA a ukrajinský neonacizmus. Prečo?

Priština hlavné mesto ukradnutého Kosova podáva prihlášku pre vstup do Rady Európy.

„Budem bojovať za naše vitálne a národné záujmy. Dám podnet na mimoriadne zasadnutie Rady pre národnú bezpečnosť,“ povedal Vučić.

Prezident Srbska Aleksandar Vučić sa zúčastnil pracovnej večere v Bruseli, ktorú pre lídrov Západného Balkánu organizoval šéf diplomacie EÚ Josep Borell. Mimoriadne politicky dezorientovaný Borell informoval o kosovskej prihláške Vučića a tiež o tom, že na stretnutiach, na ktorých sa bude hovoriť o európskej bezpečnostnej politike sa budú odteraz môcť zúčastňovať len tie štáty Západného Balkánu, ktoré prijali sankcie proti Rusku. Borell tak dal jasne najavo svoju podporu predlžovaniu vojny na Ukrajine, ukrajinského neonacizmu a americkému imperializmu. Takéto hnusné vydieranie Borellom je politickým zločinom. Odporučil by som Vučićovi, aby uzatvoril dohodu s Ruskom o vzájomnej bezpečnostnej spolupráci a pozval Rusko, aby Srbsku pomohlo vrátiť ukradnuté Kosovo späť do štátu Srbsko.

Len tak mimochodom na rokovaní sa zúčastnil pobočník Borella na Balkáne, ktorý dlhodobo robí v Srbsku hanbu Slovensku a je zodpovedný za vyprovokovaný prvý pokus o podpísanie tzv... obrannej dohody DCA medzi Slovenskom a USA. V čase jeho ministrovania neprešiel...

„Naša situácia je zložitá a bude od zajtra ešte zložitejšia. To je jasné porušenie medzinárodných dohôd. Je pred nami ťažké obdobie, pretože EÚ zneužíva dianie na Ukrajine a hovorí, že my sme predĺžená ruka Ruska. Seba EÚ predstavuje ako veľkého bojovníka proti ruskému fašizmu a totalitarizmu. V najbližších 36 hodinách budeme iniciovať zasadnutie Rady pre národnú bezpečnosť a budeme reagovať politicky. Neprejde to tak ľahko tým, ktorí si myslia, že nás môžu vydierať a vyvíjať na nás nátlak. “ Povedal Vučić.

Srbsko naďalej bojuje za zrušenie uznania Kosova, pretože jeho čiastočné uznanie porušilo všetky najdôležitejšie medzinárodné normy práva. Vučić sa vyjadril, že keď je reč o budúcom statuse Ukrajiny, ktorá je kandidátom na cyperský model rozdelenia krajiny, že Srbsko prijme významné rozhodnutia.

Srbsko vníma Ukrajincov ako priateľov, ale pokiaľ ide o princípy, kdekoľvek sa pozriete do sveta, zistíte, že ich málokto rešpektuje. Srbsko ich rešpektuje.

V závere Vučić povedal, že Srbsko bude naďalej rešpektovať medzinárodné právo a je jeho povinnosťou ako prezidenta bojovať napriek vydieraniu a nátlaku zahraničia za vitálne a národné záujmy Srbska.

EÚ sa demaskovala a pracuje na svojom rozklade. Pri svojej činnosti vedie dvojitú politiku. Tá spočíva v posilňovaní západných krajín a v ochudobňovaní východných krajín EÚ. Je to politika zotročenia Východu podľa Hitlerovho plánu.

Anglickí neonacisti podnikli „raketový“ útok na medzinárodné právo tým, že začali za neuvalenie sankcií Srbskom na Rusko dodávať zbrane Kosovu. Stalo sa to v apríli 2022!!! Veľká Británia dodala Kosovu veľkú zásobu protitankových rakiet Javelin a NLAW.

Prezident Srbska Aleksandar Vučić uviedol, že nikto nemá právo ozbrojovať Kosovo. Británia porušuje články 5, 9 a 15 Rezolúcie rady bezpečnosti OSN 1244, a ďalšie články medzinárodného práva vzťahujúce sa ku Kosovu vrátane prijatia rozhodnutia o založení kosovských bezpečnostných síl. Západ vedome porušuje rezolúciu 1244 s cieľom vytvorenia vojenského ohniska napätia proti Srbsku. Ignorujú aj ustanovenia o návrate Srbov do Kosova, ktorých UCK vyhnala. Veľká Británia tak úmyselne ohrozuje bezpečnosť v regióne pretože umelý kriminálny neprávom vytvorený štát Kosovo je založený len pre potreby prítomnosti americkej vojenskej základne Bondsteel v súčasnosti najväčšej základne v Európe. Dodaním zbraní ide o nepriateľský akt Veľkej Británie voči Srbsku. Ako by asi besnela Veľká Británia, keby Srbsko napríklad dodalo zbrane Severnému Írsku za účelom znovuzjednotenia Írska?

Čo iné sa dá čakať od EÚ, keď napr. Nemka, predsedníčka Európskej komisie a bývalá epidemiologička Ursula von Leyenová pred svojim nástupom do funkcie pracovala ako spolková ministerka obrany Nemecka. Počas výkonu tejto funkcie sa jej zásluhou navýšil vojenský rozpočet viac ako päťnásobne...

 Ursula von der Leyenová na ministerstve obrany obišla pravidlá verejného obstarávania pri udeľovaní zákaziek v hodnote miliónov eur. Výpovede kľúčových svedkov potvrdili podozrenia zo systematickej korupcie na ministerstve.

Von der Leyenová tiež napr. odsúhlasila rekonštrukciu trojsťažňovej výcvikovej lode nemeckého námorníctva Gorch Fock Generálna oprava lode stála viac ako 10-násobok plánovanej ceny.

Má za sebou plagiátorský škandál svojej dizertačnej práce. Zneužívala aj meno Stanfordskej univerzity v USA, keďže uvádzala nesprávne údaje o svojom pobyte v USA vo svojom životopise. Jej pobyt v USA v rokoch 1992-1996 nie je plne objasnený a existuje podozrenie, že bola pripravovaná pre svoju ďalšiu kariéru tajnými službami USA.

Mimoriadne politicky dezorientovaný Borell rokuje s predstaviteľmi suverénnych štátov ako sprostý hulvát. Myslí si, že svojou útočnou politikou presadí americké ciele?

Jeho neschopnosť sa preukázala pri nedávnej návšteve Ruska v Moskve vo februári 2021. Ísť do Moskvy rokovať z nadradenej pozície príkazov a sankcií čo Rusko má a čo nemá robiť bolo dopredu odsúdené na krach. Borell pohorel na celej čiare a s hanbou sa vrátil domov. Za toto fiasko ho viac ako 70 poslancov Európskeho parlamentu vyzvalo na odstúpenie z funkcie. Borell samozrejme neodstúpil lebo je zrejmé, že trpí na kliešťovo - kŕčovú chorobu, ktorá mu neumožňuje odlepiť sa od svojho teplého miesta. O tom aké pomery v EÚ vládnu svedčí aj to, že na udržanie Borella vo funkcii neskutočne lobovala diplomacia USA. Zaviazala si tak Borella na plnenie svojich plánov. Tiež by bolo vhodné preskúmať Borellove účty a majetok vzhľadom na niekoľko korupčných afér v priebehu jeho kariéry.

Borellova prvá cesta po nástupe do funkcie viedla do Prištiny!!! Borell je pre Európu bezpečnostné riziko. Borell by si viac mal všímať totalitárne maniere Španielska voči Katalánsku. Katalánsko je autonómna republika, ktorá chcela uplatniť svoje práva na osamostatnenie sa. Katalánsko má pritom všetky štátotvorné prvky podľa medzinárodného práva, vrátane vlajky a štátneho znaku. Dňa 27. októbra 2017 vyhlásil katalánsky parlament nezávislosť Katalánska pod názvom Katalánska republika. Španielska vláda v Madride v ten istý deň odvolala katalánsku vládu, rozpustila katalánsky parlament a obmedzila autonómiu. Totalitárny prístup Španielska. Svet bol, ale ticho lebo si neželá parcelizáciu západných štátov. Katalánsko má určite na samostatnosť väčšie právo ako dodnes zločincami okupované a násilím ukradnuté Kosovo.

Treba si uvedomiť, že sankcie Rusku neublížia. Američanmi vtiahnutá EÚ do komplotu proti Rusku a následné uvalenie sankcií proti Rusku oslabujú ekonomiku EÚ a predovšetkým ekonomiku národných štátov. EÚ tak nepriamo zhoršuje aj hospodárske výsledky Slovenska. Pre Rusko sa stáva EÚ nespoľahlivým partnerom. Preto aj svoje hospodárske väzby bude orientovať na národné štáty Európy. Tie buď prejavia záujem o spoluprácu, alebo nie. Ak áno, môžu na tom profitovať, ak nie Rusko má dostatočné veľký hospodársky priestor na to, aby sa orientovalo na iné trhy ako je Európa. Jednoducho povedané Európa Rusko potrebuje, ale Rusko Európu nie. USA o tom dobre vedia, a preto sa snažia za každú cenu oslabiť hospodársku spoluprácu medzi Ruskom a EÚ. Ak bude EÚ pokračovať vo svojej lokajskej politike pre záujmy USA, rozpadne sa. Právom.

PS:

Čo sa týka Slovenska, odporúčam americkej guvernérke štátu Slovensko Čaputovej, aby prepustila všetkých svojich pochabých radcov a išla sa učiť do Srbska ako sa robí politika pre záujmy vlastného zvrchovaného štátu. Zjavne to dodnes nepochopila...

Viac na:

https://www.politika.rs/sr/clanak/506986/Vucic-iz-Brisela-Samo-se-Srbija-drzi-principa-i-ne-podleze-ucenama

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Článek byl publikován 27.5.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.