Bezdrátová aliance, již brzy u vás v okolí: 5G

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/pocitace/2018/07/7646-bezdratova-aliance-jiz-brzy-u-vas-v-okoli-5g.htm

Renee Parsons

Stejně jako u každé technologie, i u této se tvrdí, že nabízí to nejvyspělejší: že její definice pokroku vyléčí neduhy společnosti nebo že učiní život snadnějším, neboť odstraní dřinu související se starými zařízeními. Bezdrátová aliance (Wifi Alliance) byla zorganizována jako celosvětová bezdrátová síť spojující „všechno, všechny, všude“ a slibuje „zlepšení téměř každého aspektu denního života“.

Aliance, kterou nezajímají potenciální dopady na zdraví nebo životní prostředí, nadále prohlásila (a mohou mít pravdu), že na světě je více wifi zařízení, než lidí. A právě v této expozici všudy přítomným bezdrátovým technologiím spočívá problém.

Brzy po objevení rentgenových paprsků v r. 1895 nebyl nástup této nové technologie bez zdravotních rizik popálení nebo ztráty vlasů. Přesto používání elektromagnetického záření (EMR) rostlo exponenciální měrou, od časů Marie Curie po mega-bilionový všemohoucí průmysl, vytvářející svět zcela závislý na jeho zhoubných bezdrátových aplikacích.

Zdravotnické a vědecké údaje jsou zdrcující a nepopiratelné, avšak bezdrátový průmysl, média a vládní agentury je neuznávají a nadále pokračují v ochraně průmyslu před tím, aby byla veřejnost obeznámena se škodlivými účinky poslední generace digitálních technologií, způsobující velké zdravotní problémy.

Dokonce i před zavedením komerčně dostupných bezdrátových zařízení (1997), která nasytila každou vyspělou zemi, byly EMF aktivní body wifi všude. Dnes po přidání mobilních telefonů a přenosových věží, chytrých měřáků a počítačových wifi, jsou jak dospělí, tak zranitelné děti, obklopeni zářením, před kterým není úniku, permanentně, a nic neví o tom, že expozice záření má kumulativní účinky.

Bez rozšíření EMF a vlezlých algoritmických vynálezů do osobního života by bylo shromažďování výzvědných informací silně omezeno, a bez nich by byl velký bratr odsouzen klepat na dveře a předávat písemné vzkazy. Jestliže v Pentagonu chybí 21 bilionů dolarů, musí existovat černý rozpočet na snížení škodlivých EMF emisí?

Národní toxikologický program (NTP), součást amerického Národního institutu zdraví (NIH), provedl největší světovou studii radio frekvenčního záření, používaného americkým telekomunikačním průmyslem a zjistil, že došlo k výraznému statistickému nárůstu rakoviny srdce a mozku u zvířat vystavených EMF (elektromagnetickým polím). Studie NTP potvrdila spojitost mezi používáním mobilních telefonů a rizikem vzniku rakoviny mozku u lidí a její závěry byly podpořeny dalšími epidemiologickým recenzovanými studiemi. Za zvláštní zmínku stojí, že studie uvádějící biologická rizika pro lidské zdraví uváděly hodnoty nižší, než jsou přijaté mezinárodní normy pro expozici.

Emeritní profesor Martin Pall, s diplomem z fyziky, biochemie a genetiky, je unikátně kvalifikovaným a zkoumal zdravotní dopady EMF po téměř dvacet let.

Bezdrátové znečištění „mimo kontrolu“, jak se aktivity korporací u „mikrovlnného spektra“ 5G rozjíždí

...to znamená, že současné bezpečnostní normy jsou nadsazeny 7 milionkrát. S poukazem na to, že předseda FCC byl bývalým lobbistou telekomunikačního průmyslu, „vím, jak útočili na různé lidi. V USA… bylo od počátku r. 1986 financování výzkumu EMF (agenturou EPA) zrušeno. Americký Úřad výzkumu námořnictva financoval velkou část výzkumu v této oblasti (v 70. letech). V r. 1986 zastavili rovněž financování nových grantů… A pak NIH o několik let později učinil totéž.

Jako by to nebyl dostatečný důvod k obavám, či dokonce přímo k panice, tak další generace bezdrátové technologie známá jako 5G (pátá generace) slibuje kvantový skok ve výkonu a výrazně vyšší poškozování zdraví při povinné permanentní expozici. Obrovský nárůst emisí záření, ze současného bezdrátového EMF frekvenčního pásma a 5G, vypuštěný na nic netušící americkou veřejnost by měl být zločinem. Aktivní potlačovací systém, vyvinutý americkou armádou jako „nesmrtící“ perimetr a zařízení pro ovládání davu vyzařuje vysokofrekvenční bezdrátové záření o vysoké hustotě srovnatelné s 5G a emituje záření do okolí o 90 GHz.

Současné emise frekvencí před 5G, používaných u dnešních komerčních komunikačních zařízení, jsou v rozsahu 300 MHz až 3 GHz, a 5G se stane prvním bezdrátovým systémem používajícím mikrovlny s frekvencí 30 až 300 GHz. Příkladem toho, o jaký jde rozdíl, je, že stávající LANS (lokální síťový systém) používá 2,4 GHz.

Za těmito čísly se skrývá neskutečně devastující nárůst dopadů na zdraví, že to až bere dech.

V r. 2017 mezinárodní Trust pro zdraví životního prostředí (EHT) doporučil EU moratorium „na uvedení páté generace, 5G, do provozu, dokud nebudou veškerá potenciální rizika pro lidské zdraví plně vyhodnocena vědci nezávislými na průmyslu. Ve své deklaraci EHT tvrdil, že současná „radio frekvenční elektromagnetická pole jsou prokazatelně škodlivá pro lidi a životní prostředí“… a to již na úrovních značně pod hodnotami většiny mezinárodních a národních směrnic.“

ETF to popsal jako „další silně neznámý experiment na našich dětech“ a FCC v červenci 2016 schválil „spektrální omezení“, čímž učinil z USA první zemí na světě, která otevřela milimetrové spektrum vyšších frekvencí pro rozvoj páté generace bezdrátové mobilní technologie.“

Takto ETF shrnuje 5G:

Technologie 5G je navržena tak, aby přenášela větší objem dat, rychleji, prostřednictvím bezdrátového přenosu, a bude efektivní pouze na krátkou vzdálenost. Přes pevné materiály je špatně prostupná. Bude potřeba výstavby spousty nových antén a po zavedení bude anténa v každém 10. až 12. domě v městských oblastech, čímž masivně vzroste expozice, které se nelze vyhnout.

Malé mobilní antény vyzařující nepřetržitě radiaci v pásmu milimetrových vln a mini a mikrovln jsou výrazně výkonnější, než současné antény EMF bezdrátového systému a budou bezpochyby udávány důvěřivé americké veřejnosti jako ekonomicky výhodné v rámci programu vytváření pracovních míst.

Mimo to se po 5G požaduje vytvoření internetu věcí (IoT), který slibuje bezdrátové propojení všech zařízení schopných přenášet data přes kohezní síť bez zásahu počítače nebo člověka, včetně domácích spotřebičů, všech „chytrých“ zařízení a zařízení chytrého města a automobilů, a všech zakomponovaných elektronických systémů, které si mohou vyměňovat data. IoT si vyžádá vybudování nové „chytré“ komunikační sítě, která spojí, jak kdysi Bezdrátová aliance navrhla, „všechny, všechno a všude“.

Integrální součástí IoT bude fungování jako interface o skutečném potenciálu s umělou inteligencí. Umělá inteligence je sebeuvědomělý inteligentní počítač se schopností „automatického myšlení“, který „vnímá své prostředí a provádí kroky, které maximalizují možnost úspěchu.

Dnešní umělá inteligence je schopná nahradit lidské funkce a je schopná dělat lidské věci rychleji a lépe, než jakýkoliv člověk. Jinými slovy, můžete být zbaveni všech požadavků pracovat nebo myslet, nebo fungovat jako zaměstnaná lidská bytost. Bude potřeba pouze shovívavosti veřejnosti, aby IT dovolila myslet; činit veškerá životní rozhodnutí, až nakonec nezbude jediný skutečný důvod žít a lidé se stanou nadbytečnými nebo vyhynou.

V situaci, kdy je umělá inteligence protlačována superhvězdami v Silicon Valley, Stephen Hawking řekl:

Umělá inteligence bude tou největší událostí v lidské historii. Bohužel může být také tou poslední,“ a vyjádřil obavy z „důsledků vytvoření něčeho, co se vyrovná člověku nebo ho dokonce překoná.

The Wifi Alliance, Coming Soon to Your Neighborhood: 5G Wireless vyšel 6. července 2018 na Global Research. Překlad v ceně 479 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 17.7.2018


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.