Nezávislý internetový kabel BRICS

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/pocitace/2013/10/5711-nezavisly-internetovy-kabel-brics.htm

Umberto Pascali

Brazilská prezidentka, Dilma Rousseff, veřejně oznámila vytvoření světového internetového systému nezávislého na USA a Británii („americko-centrickém internetu“).

Nepříliš mnoho lidí chápe, že zatímco okamžitým spouštěčem pro toto rozhodnutí (doprovázeného zrušením jednání s americkým prezidentem) bylo odhalení šmírování NSA, je důvodem, proč Rousseff může učinit takovýto historický krok, alternativní infrastruktura: kabel BRICS z Vladivostoku v Rusku, do Shantou v Číně, do Chennai v Indii, do Kapského města v Jižní Africe a do Fortaleza v Brazílii, který je pokládán a je nyní prakticky v konečné fázi realizace.

A žádné provokace a pokusy o „jara“ a destabilizaci a barevné revoluce na Středním východě nemohou Rusko či Brazílii v tomto procesu zastavit. Obrovská část tohoto plánu BRICS, nacházející se pod vodou, není zatím širší veřejnost známa.

Nicméně je to velmi skutečné a extrémně účinné. Tak skutečné, že mezinárodní investoři po této bezprecedentní příležitosti v oblasti reálné ekonomiky sahají všemi dvaceti. Ke změně… již došlo.

Brazílie má v plánu odloučit se od americkocentrického internetu kvůli rozsáhlému internetovému šmírování Washingtonu, což je krok, u kterého se mnozí experti bojí, že je potenciálně nebezpečným krokem k politickému rozštěpení globální sítě vybudované za minimálního zásahu vlád.

Prezidentka Dilma Rousseff nařídila provést řadu opatření, majících za cíl větší internetovou nezávislost Brazílie a bezpečnost, po odhalení, že americká Národně-bezpečnostní agentura zachycovala komunikaci, vloupala se do sítě státní ropné společnosti Petrobras a šmírovala Brazilce, kteří svěřili své údaje americkým technologickým společnostem, jako Facebook a Google.

Kabel BRICS!

[Internetový kabek BRICS]

http://www.bricscable.com/

The BRICS “Independent Internet” Cable. In Defiance of the “US-Centric Internet” vyšel 17. září 2013 na Global Research. Překlad v ceně 173 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 24.10.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.