Objasní nám Člověk v tísni záhadu, kam zmizelo 220 dětí?

Dan Kučera

12.1.2009 Komentáře Témata: Izrael 1661 slov

Vzhledem k humanitární katastrofě, která nabývá dle vyjádření humanitárních organizací z Červeného kříže a OSN, obrovských rozměrů, stále marně čekám na nějaké vyjádření organizace Člověk v tísni při České televizi. Lidé v Palestině jsou přece v tísni, tak kde jste Šimone Pánku a humanisto Václave Havle? A kde jsou s nimi J. Ruml, J. Štětina, J. Hybášková a další? Ty všechny bylo hodně slyšet při obhajobě bombardování Srbska (údajná genocida kosovských Albánců), při povzbuzování útoku na Irák (údajně vlastnící ZHN) i fňukání po invazi Ruska do Jižni Osetie, přestože byla za agresora mezinárodními pozorovately potvrzena Gruzie. Také již několik dní marně čekám na odpověď šéfredaktora a editora z Týden.cz, kam se jim podělo 220 palestinských dětí, zabitých izraelskou armádou, které uváděli v titulcích na hlavní straně.

Společnost Člověk v tísni se ráda tváří jako humanitární organizace (občas se tak i chová), ale díky zakladatelům, lidem v jejím vedení a díky hlavním sponzorům se tato organizace stala organizací politickou, jejíž zaměření se téměř výhradně kryje se zájmy židovského finančníka George Sorose a jeho nadace Open Society Fund, jejímž prostřednictvím Soros financuje již několik desetiletí státní převraty a revoluce ve střední i východní Evropě a ve střední Asii (např. Oranžová revoluce – Ukrajina, Revoluce růží – Gruzie).

Zakladatelé a vedení Člověka v tísni

Hlavní partneři Člověka v tísni

Díky velmi kontroverzním aktivitám organizací G. Sorose v bývalém východním bloku z dob studené války, neuspěl mj. i např. v České republice se svým záměrem zřídit Středoevropskou univerzitu (V. Havel se mohl snažit jak chtěl), proti které byl zásadně V. Klaus.

George Soros si koupil na Východě nenávist

Člověk v tísni, která je svými aktivitami stále kontroverznější organizací, je velmi úzce spjata s veřejnoprávní Českou televizí a to bude velmi pravděpodobně ten hlavní důvod, proč sílí kritika vůči ČT za její neobjektivnost. Původně snad nadějný filmový festival „Jeden svět“, za kterým stojí právě ČT, Člověk v tísni a V. Havel, tak dostal nálepku neobjektivnosti a manipulativnosti, kopírující zájmy USA ve světě.

Dobrý film, ale zaujatá organizace

Stížnost Radě České televize na Člověka v tísni

Člověka v tísni bylo proto možné najít zejména mezi Gruzínci (a ne v Jižní Osetii) nebo mezi Kosovskými Albánci (a ne mezi Srby). Proto byl velký problém pro ČT vysílat dokument „Uloupené Kosovo“ pro údajnou neobjektivitu a nebyl žádný problém vysílat tendenční dokument J. Štětiny „Gruzie v roce jedna“. Má tedy cenu se ptát této organizace na jejich pomoc trpícím lidem v Palestině?

Lidé v Cchinvali jsou v tísni, kde je Člověk v tísni?

Před několika dny pravicový Týden.cz kontroverzním způsobem manipuloval s již zveřejněným článkem, ale u všímavých čtenářů mu to neprošlo, viz. diskuze pod článkem. Původní název článku „Izrael rozšiřuje ofenzivu v Gaze. 220 mrtvých dětí“ se o několik hodin později změnil na „Izrael rozšiřuje ofenzivu. A zároveň jedná o příměří“. Z médií na tuto kontroverzní „akci“ editora (redaktora) Týdne.cz reagoval jen Osud.cz článkem Válka musí být v českých médiích politicky korektní!

Tato událost je dalším z mnoha důkazů, jak psychologicky mocné jsou (z hlediska manipulace s podvědomím čtenářů) názvy článků. Lidé/čtenáři si to možná ani neuvědomují, jak jsou neustále při prohlížení novin a zpravodajských webů manipulováni a ovlivňováni. Mnoho lidí si většinu článků ani nepřečte, ale název článku ano. Nejnovějším příkladem takové manipulace se čtenáři najdete např. v sobotním deníku Právo, kde na čtenáře čekají palcové titulky u rozhovoru s ministrem Římanem (ODS) o zastavených dodávkách plynu z Ukrajiny a Ruska, ten zní „ Takhle se s Evropou nezahrávali ani Sověti“. Takový název nám dává jasnou informaci, že viníkem je nástupce Sovětského svazu, tedy Rusko. V článku je však jasně řečeno, že není možné v tomto sporu určit viníka.

Zmíněný článek je defacto kopií zprávy ČTK, v které se uvádí, že dvanáctidenní boje v Gaze zaplatilo životy téměř 700 Palestinců, z nich 220 byly podle agentury AFP děti. Původní název článku byl pravdivý, proč tedy editor (redaktor) název změnil? Je jistě zajímavé, že v článcích o ČSSD, KSČM, Rusku, Číně, odpůrcích radaru atd. těmto pánům „novinářům“ manipulativní a zavádějící názvy článků nevadí a hojně této praxe využívají, např. „Rudé bakterie přežijí“, „Rusové se rekordně množí. Nejvice od pádu SSSR“ nebo „ČSSD háže klacky pod nohy misi v Afghánistánů“ a mnoho dalších. Jistě proto není od věci si připomenout, kdo je vlastníkem tohoto média.

Vlastníkem periodika Týden i webu Týden.cz je židovský byznysmen Sebastian Pawlowski, vlastnící ještě Instinkt a Nedělní svět. Jeho švagr Richard Butler patřil k hlavním sponzorům Evropských demokratů J. Kasla (přítel Pawlowského) a J. Zielince (viz. tento článek)! Pawlowski je také např. známým mecenášem Nadace Vize 97 manželů Václava a Dagmar Havlových nebo Havlovy hry „Odcházení“ v divadle Archa. Pawlowski také stál o zrodu myšlenky umístit v roce 2003 na Pražský hrad ono známé neonové srdce.

Není tedy korektní nazývat věci pravými jmény pokud jde např. o Izrael, který je nyní pro naše politické elity bratrem na věčné časy bok po boku s USA a nikdy jinak? Není tato kauza malým důkazem toho, že je pro demokracii životně důležité mít objektivní nezaujatá média? Kdo dnes ale ve světě vlastní většinu hlavních médií?

Zatímco bavorští školáci budou povinně navštěvovat koncentrační tábor kvůli „obraně“ proti sílícímu hnutí pravicových radikálů (viz. článek Bavorští školáci budou povinně navštěvovat koncentrační tábor), tak samotný Izrael dělá všechno proto, aby jej svět nenáviděl. Jejich „obranný útok“ znamená smrt pro stovky civilistů a další umírají bez pomoci na různá zranění a strádáním. Myslí si Izrael, že takto dosáhne míru? Člověk až může nabývat podezření, že záměrem Izraele je vyvolat takovou nenávist v arabském světě, která ve svém důsledku povede ke 3. světové válce. Stupňující se násilí a krvavá zrůdnost útoku proti civilisty hustě obydlené oblasti totální humanitární katastrofy.

Pověřenec Vatikánu pro lidská práva kardinál Renato Martino prohlásil v interview pro italský zpravodajský web Il Sussidario, že se situace v pásmu Gazy stále více podobá jednomu velkému koncentráku. Podle předsedy Pražské židovské obce Františka Bányaie ale Martino zřejmě neví nic o koncentračních táborech. Jak řekl, "silné a neadekvátní výrazy možná jsou možná zrcadlem emocionální prožitku pozorovatele událostí, ale věci pouze škodí a mnohé uráží" a zdůraznil, že cílem koncentračních táborů nebyla koncentrace, nýbrž likvidace všech, kteří tam byli dovezeni. Články Gaza je jako koncentrák, zaznělo z Vatikánu a Gaza je jeden velký koncentrák, řekl papežův ministr.

Níže uvedené dokumenty asi předseda Pražské židovské obce neviděl, ale ještě raději by jistě byl, kdyby je neviděl vůbec nikdo. Dokumenty jsou opatřeny českými titulky.

Okupace 101 (sestřih 90-ti minutového dokumentu)

Dovedu to pochopit?

Palestina je stále problém

– Deník Guardian nabídl čtenářům odkaz na drastické fotografie plné utrpení.

Ano, takto vypadá válka z pohledu obyčejných lidí. Děti bez rodičů, bez rukou, bez nohou, s hrozivými trvalými popáleninami a s nesmírnými traumaty na celý život. Ovšem pro některé Izraelce nejsou Palestinci lidé, ale jen zvířata. Šokující video s tímto názorem smějících se „srdnatých“ izraelských vojáků již obletělo svět a lidé tak mohou pochopit, proč se k Palestincům chovají jak bezcitné hyeny.

Jestliže by na to čeští židé a přátelé Izraele namítali, že tato genocida není genocidou a že není zaměřená proti civilistům, ať vysvětlí informace např. z těchto článků.

OSN: Izrael střílel na Palestince v Gaze poté, co je evakuoval

Po útocích Izraele zastavuje OSN pomoc Gaze

Gaza: MVČK požaduje neprodlený přístup k raněným, protože izraelská armáda selhala při pomoci zraněným Palestincům

Al Jazeera: zdravotníci, snažící se sbírat mrtvé, pod palbou izraelských vojsk

Red Cross: Israel leaves wounded to die

Přál bych všem příznivcům izraelské agrese, aby je ty mrtvé tvářičky zkrvavených dětí pronásledovaly každou noc do konce života. Kdo se doma v teple obýváku a kousek od plné ledničky dovede vcítit do těch posledních pocitů před smrtí, co ty děti ve svém krátkém životě zažijí? Strach, děs, bolest, pohled na umírající maminku? Copak tohle jsou ti voliči, o kterých se pořád píše a mluví, že díky nim Hamas v Gaze vyhrál regulérní volby? Ne, měly jen tu smůlu, že se narodily v palestinských rodinách, které byly před několika desítkami let vyhnány ze svých domovů a od té doby živoří v ghettu.

Izrael svými činy ovšem k celé problematice vyjadřuje asi takovýto názor : Palestinci, posíláte na nás podomácku upravené roury, které neumí pořádně trefit ani město? Nevadí, naše laserem naváděné bomby a supermoderní tanky financované z USA vám vysvětlí, kdo v Palestině vládne. My jsme ten vyvolený národ, který má vést lidstvo a proto jsme dostali tuto zemi darem od Boha. Proto je právo na naší straně.

Ze všech stran dnes slyšíme, že Izrael má skvěle vycvičenou a vyzbrojenou armádu a je opravdu vidět, že proti civilistům jim to jde skvěle. Co si máme myslet, když si po všech těch fotografiích a vyjádřeních OSN, Červeného kříže o izraelských zvěrstvech v Gaze přečteme v Deníku.cz, že : „Nejméně tři rakety byly vypáleny na severní Izrael z Libanonu. Raketami byli lehce zraněni nejméně dva lidé a množství dalších utrpělo šok.“ (Izraelci útočili na jihu, ze severu přilétly rakety)

Na webu Týden.cz můžeme v  článku Izraelské tanky operují na jihu Gazy zase vidět fotografii usměvavého zraněného izraelského vojáka v izraelské nemocnici s kamarádem z armády a s vysmátými rodinnými příslušníky, kteří mu donesli barevné nafukovací balónky. No hotová idyla, za tuhle propagandu by se ani Joseph Goebbels nemusel stydět.

Na fotografii na konci tohoto článku je Palestinec pašující přes tunel kozu a u ní je uvedeno, že Palestinci přes tunely pašují i potraviny. Tato zpráva je ve své podstatě dost revoluční, když všechny zprávy v médiích vesměs uvádějí, že se přes tunely pašují do Gazy zbraně a ani slůvko o potravinách, lécích, hygienických potřebách, naftě, ale třeba i obyčejných zapalovačích – viz článek Palestinci bojují proti blokádě Gazy vynalézavostí.

Jestliže nechávají Izraelci žít Palestince v tomto ghettu v nelidských podmínkách, na které doplácejí nejvíc malé děti a staří lidé, měli by se stydět. Jak to, že nebyli během uplynulých 60-ti let schopni vyřešit problémy, které končí koncentračním táborem pro 1,5 milionu lidí? Možná proto, že nemají stále dost. Vyhnali Palestince z jejich domovů, zabrali jim jejich půdu a to proto, že mají na tuto zemi údajně historický nárok. Ještě na začátku 20. století však v Palestině žilo oproti půl milionu Palestinců jen asi 15 tisíc židů. Jsou tak výjimeční, že mohou beztrestně porušovat a ignorovat desítky rezolucí OSN? Jsou tak výjimeční, že dodržování lidských práv chtějí jen pro sebe? Jak chtějí, aby si jich lidé ve světě vážili? Tím, že budou ještě přísnější zákony a tresty za antisemitismus?

Známka 1.2 (hodnotilo 203)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 26 898