Kolik stojí pravda?

Vratislav Bělavý

2.8.2008 Komentáře Témata: Společnost 1632 slov

Pravda je zadarmo. Lež je na draze placený předpis. Po přečtení informace na Zvědavci, kdy jsem se dozvěděl, že v "katolickém" Polsku si můžou neplodní pánové a jejich manželky nechat za úplatu odnosit dítě řádně otestovanou "náhradní" maminkou pomocí umělého oplodnění, řekl jsem si, že skutečně přichází asi nejhorší část sociálního inženýrství. I pokud by skutečná maminka odevzdání dítěte "zadavatelům" přečkala bez citové, ale i fyzické újmy, což není pravděpodobné, je zde také dítě, které tvoří nevědomě stejné vazby vůči biologické, skutečné mamince.

Doposud neumím pochopit, jak lze, zjevně s lékařským "požehnáním" takovou praktiku prosadit. Pokud některý pár nemůže otěhotnět a touží po rodičovství jistě by šlo zorganizovat nikoliv obchod, jako v tomto případě a to velmi rizikový, ale nalezení sirotka či odloženého dítěte k adopci.

Na této informaci je také zarážející, že ačkoliv jsem v důchodu a mohu pomocí internetu sledovat nejrůznější noviny, nenašel jsem tuto informaci v žádném z hlavních deníků, což jistě může být mé přehlédnutí. Jenže daleko více bych čekal, že najdu pohoršení nad tímto druhem obchodu s lidmi, dětmi. Že najdu rozhořčené novináře, kteří budou pátrat po tom, kdo za touto věcí stojí a zda-li se tato forma "obchodu" v Polsku jen netestuje, abychom podobné inzeráty "odnosím dítě za 300 000 Kč" nenašli za chvíli i v českých médiích.

Nutně v této věci jsem si vzpomněl na ještě více šokující zprávu, která se do tisku i televize sice dostala, ale velmi okrajově, ačkoliv se stále ještě v Polsku došetřuje a je také alarmující. Lékaři tam organizovaně a nebyla to žádná malá parta prostě usmrcovali v sanitkách přímo či neposkytnutím pomoci pacienty za provizi od pohřebních ústavů... Těm potom dávali "echo", že mají také pěkný kšeft.

Poněkud zprofanované slovo "hyenismus" zde není místě. Hyena totiž dělá velmi užitečnou práci v přírodě (také je za to na kraji vyhubení na mnoha místech), totiž živí se zbytky mršin, často úlovky lvů, dokonce na nemoc uhynulými zvířaty a je na to velmi dobře vybavena. Hyenismus je tedy v přirozeném životě velmi potřebnou a očistnou věcí. Nevím proč získal v mediálním žargonu zcela iracionální podtext pro hodnocení zvráceného jednání lidí.

Marně přemýšlím jak nazvat člověka, lékaře, který zabije pacienta aby získal pár tisícovek od pohřební služby. Kdyby to byl ojedinělý případ, bylo by asi jednoduché říci šílenství. Pokud se ale jednalo o organizované skupiny, "běžný" obchod, kdy navíc policisté nemuseli odhalit a asi neodhalí všechny obdobné praktiky, těžko najít slova.

Na místě je otázka, kdo může za dnešní obraz lidstva? Protože to co se děje negativního kolem nás, to nejsou nějaké nahodilosti, ale celkové směřování k úpadku lidské společnosti. Jako bychom se odpojili od zdrojů rozumnosti a rychle směřujeme opravdu ale k novému druhu lidí.

Často poslouchám rádio, různé stanice. Nemohu si nevšimnout přibývající vulgarity a agresivity moderátorů, když podbízejí nejrůznější soutěže, nejčastěji "pobyt s celebritou" třeba na luxusní jachtě, či den v její blízkosti. Nabízejí také akce a slevy a doplňují to domnělým humorem. Ve skutečnosti ale velmi agresivně manipulují k tomu, abychom rychle něco nakoupili, poslali "zázračnou" SMS a něco vyhráli, hlavně vše rychle, teď je ta šance. Teď zavolej, pošli SMS, utíkej do nákupního centra....

Ano rádio mohu vypnout, nebo přeladit a vypnout, protože mi příjde, jako by už vysílala jen jedna stanice. I televizi mohu vypnout. To samé ale nemohou udělat lidé v kancelářích, kde pracují a k tomu jim do podvědomí jsou zatloukány tyto pečlivé klíny dehonestace lidí spolu se "zprávami", kdy černou kroniku doplňují propagandistické PR akce politiků a firem...

Na místě je tedy otázka, kdo může za současný neutěšený stav naší společnosti?

Jsou to lidé, kteří přirozeně inklinují k nepřirozenému způsobu života, opravdu poptávají servilní, infantilizující kulturu a klamné zprávy?

Kdo vytváří poptávku po tak duchovně nezdravém, nepřirozeném způsobu bytí?

K čemu je vysoká škola, na kterou si nejen v Praze mnohé dívky přivydělávají často neskrytě účastí v pornoprůmyslu, běžné jsou také inzeráty, kdy se sexem platí bydlení... Zřejmě jsou vysokoškolské koleje nepohodlné?

Nemám právo "kázat" mravy, ale příjde mi, že stav společnosti neodráží skutečné touhy lidí po štěstí, rodině a kvalitním životě. Tu poptávku totiž vytváří média sloužící k tomu, aby "komusi" vychovala necitlivé otroky, ošizené o nejzákladnější část lidského života, jeho kvality - citu, samostatného myšlení a jednání.

Mediální propagandy se velmi zdokonalily. Obrovský vliv na výchovu, myšlení lidí, ten negativní objevili jako jedni z prvních nacisté. Ještě v březnu roku 1945 vysílala kina i rádia opěvné hlasy na nacistickou armádu a ujišťovala velkým německým vítězstvím...

Také komunistická média uprostřed devastujícího režimu hlásala o tom, jak se posunujeme kupředu k finálnímu komunismu a že se vlastně všichni máme velmi dobře v boji s kapitalismem.

Nyní tedy přišel kapitalismus. Co čert chtěl, nikoliv nechtěl, něco se asi zvrtlo? Nemohu si pomoci, ale nacházím v těch systémech skrytou, dnes už otevřenou kontinuitu, jakousi nenazvatelnou psychologickou vyšší moc, která přes různé formy stejného systému nyní dokončuje obchvat nás všech.

Bylo by asi nesmírně jednoduché říci, kdo chce, ten si pravdu najde? Jenže miliony lidí prostě věří novinám, televizím a celému tomu divadlu, které vyprazdňuje naše duše, bere nám sílu i smysl života.

Jak říci lidem, že média lžou, jsou jen servisem firem, kterým vydělávají z reklam, z lží vůči vlastním lidem, či spíše cizím, protože česká média jsou většinově už v držení nadnárodních mediálních divizí nejrůznějších zájmových skupin?

Co by se stalo, kdyby zázrakem média přestala klamat, lhát, zvát do válek a k kdejaké perverznosti?

Týden takového vysílání by dočista změnil svět. Ten dům - systém, ve kterém musíme bydlet je přímo utkán z manipulace a znetvoření hodnot, výchovou k necitlivosti a nesamostatnosti v důvěru ve vůdce, politiky a celý ten balast, který táhne civilizaci ke dnu.

Za jeho koncem je agresivita politické i obchodní propagandy čím dále tím silnější. Nesmíme se ani na okamžik zastavit, zapochybovat že kráčíme k dokonalému světu. Světu, kde bude vše podle pravidel, všichni budou mít "práci", všichni budou šťastní?!

Výsledek je ale přesně obrácený. Nové generace mladých lidí jsou už modifikované na "život" v nových podmínkách. Jenže v takových podmínkách se žít prostě nedá, myslím si. Možná těch pár robotů moci ve špičce pyramidy systému, který uchvacuje vše. Zůstávají za ním nepřirozené administrativní celky, podivně nakompilované mnohonárodní uskupení jako EU, zůstává za ním krev válečných konfliktů, boj o ropu, zemní plyn, ale i koryta jednotlivých parazitů.

Někdo nám dal klapky na oči i uši, abychom přestávali vnímat. Aby se perverze stala normou a směřujeme k absolutnímu sjednocení světa. Podle úchylných pravidel, zákonů a norem, ale bude ten jeden svět také velmi úchylný.

Nazval bych jej feduálním impériem vysoce inteligentních nestvůr, které s lidmi nemají společné než to, že je potřebují pro své experimenty a potřeby.

Stále více se ukazuje, že nejrůznější očekávané "konce světa", či naopak obrození, které inzeruje ve zjevné beznaději spousta zejména internetových serverů, zkrátka že se to nebude konat. Že nezanikne svět, ale život na této planetě se radikálně mění a změní. Pokud to půjde takovým tempem vznikne nový druh lidí. Daleko více budou připomínat roboty, neukotvené, nemyslící, přebývající v idiotských, znásilňujících normách v konci sjednoceného politického systému.

Dnes si tedy v Číně můžete objednat orgán od ještě živého vězně, transplantace se provádí v autobusech cestou na letiště, aby zákazník dostal čerstvé "maso", můžete získat od pohřební služby pár tisíc, pokud zabijete pacienta v sanitce a dohodíte "maso" do rakve, pokud je Váš muž neplodný, lékař mu odebere sperma a dítě Vám odnosí cizí dáma....

To, že se takové věci mohou dít je šílené. To, že se stávají velmi rychle normou je zvrácené. To, že se vůči tomu nikdo vlivný nepostaví je trestuhodné. To s jakou rychlostí mizí po tisíciletí budované mravní a životní hodnoty lidí pod tlakem nelidské vlády sjednocující se politiky je varující. To s jakou pasivitou přijímáme vlastní porobu a ničení lidského druhu je myslím skutečný konec světa, protože je velký rozdíl mezi existencí a životem, my se stáváme existujícími bytostmi. Za naši přeměnu mohou, domnívám se Ti, kteří převzali moc nad médii a systémem novodobého otroctví, který pracuje bezchybně a rychle. Své ničení si ještě sami platíme. Nevím o jiném řešení, než o nějakém osvícení, skutečně zjevení pravdy a to také pokládám za poslední, ale stále živou naději lidstva.

Doplnění editora

Neviděl bych to tak černě. Pro jednu věc. Je typické pro nás, starší, že co svět světem stojí, vždy staří nadávali na morální a mravní zkaženost současné doby, na rozklad společnosti a vždy věštili její brzký zánik. A lidstvo pokaždé přežilo. Když mě napadnou občas podobné myšlenky, připomínám si Wericha: přece jen je svět každý den o kousek lepší, i když lidi dělají psí kusy, aby tomu tak nebylo.

Autor má ovšem v některých věcech pravdu a zdá se, že tentokrát je to přeci jen malinko vážnější. Popisované trendy (a další, které existují, a kterých se autor nedotkl) jsou typické pro konec civilizace. Civilizací bylo za období lidské přítomnosti na planetě Zemi něurekom. Tisícileté říše se rozpadly a nezůstalo po nich nic. Žádná nevydržela. Civilizace končí a jiná začíná. Neznamená to konec světa. Jen to, že civilizace dospěla, zestárla a zanikla. Ta naše, tzv. západní, už přesluhuje. Rakovina, která ji rozhlodává, se vyléčit nedá. Hovořím o celé řadě nádorů, které ji dusí (politická korektnost, feminismus, útok na rodinu, degradace ideálů, deformace hodnotového žebříčku a další trendy), jak jsme tady na Zvědavci mnohokrát diskutovali. Ty nádory zaniknou samy spolu s tělem pacienta, kterého zahubily.

Považuji politickou korektnost za jeden z nejhorších vředů naší civilizace. Protože jak můžeme léčit pacienta (a léčit by se dalo), když tu nemoc ani nesmíme pojmenovat?

Nevím, jak takový zánik civilizace vypadá. Nikdy jsem to nezažil a nezažil to nikdo z nás. Co je zvláštní, nemáme o tom ani žádná psaná svědectví. Asi to nebude hezké. Určitě to nebude tak, že se jednoho dne probudíme a přečteme si v novinách Tak, a máme novou civilizaci. To je samozřejmě nesmysl. Ale lidstvo, myslím, to přežije.

Nová společnost začne tam, kde jsme skončili my. Čeká nás trošku divoká jízda, ale věřím, že nakonec bude lépe, i když my už z toho asi nic mít nebudeme. Přesto říkám, pamatujme na Wericha.

Známka 1.2 (hodnotilo 50)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 1

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 230