Hlas lidu -zákon nejvyšší? Přijde na to...

Vladimír Stwora

9.8.2001 Komentáře Témata: Rasismus 1238 slov

Vox populi - suprema lex. Kéž by si toto staré latinské přísloví čas od času připomněli ti, jenž kontrolují tzv. main stream média, neboli hlavní proud zpráv a informací prostřednictvím TV, novin a rádia.

V těchto dnech vrcholné okurkové sezóny plní stránky českých novin "zlovolná" akce britské vlády, která si [Cikánský tábor]dovolila umístit na pražském letišti své imigrační úředníky. Stalo se tak ve snaze řešit co možná nejslušnější formou neutuchající exodus českých Cikánů do Británie. Ti totiž žádají v Británii o politický azyl v počtu zhruba 120 žádostí měsíčně. Naprosto drtivé procento žadatelů je odmítnuto, to ale přesto nebrání tomu, aby stále noví příchozí tmavé pleti zneužívali sociální systém jak Britských ostrovů (Britové je musí živit po celou dobu vyřizování žádostí a odvolacího řízení, které se dá natahovat na mnoho měsíců), tak i České republiky (nejprve prodají byt a zařízení, pak po celou dobu "emigrace" pobírají přídavky a sociální podporu, po návratu jim musí stát zajistit náhradní bydlení, často na vyšší úrovni než to, jaké měli před opuštěním republiky).

Britská vláda se tedy po dohodě s českou stranou rozhodla umístit na ruzyňském letišti své imigrační úředníky. Totéž praktikují Američané už desítky let vůči kanadským občanům (ke kterým jinak mají velmi blízko). Nedávno jsem slyšel, že totéž provádějí Američané i vůči jiným národům. Na letišti v Amsterodamu jsou prý rovněž. Kupodivu, nikdo je neobviňuje z rasismu, dokonce ani vysoce politicky korektní kanadské sdělovací prostředky.

Důležité je vědět i to, že britský imigrační úředník nemá legální právo rozhodnout na letišti v Praze, koho do země vpustit a koho ne (ani si toto právo nenárokuje). Jediné, co může udělat, je nedoporučit aerolinkám přepravu konkrétní osoby. Podle britských zákonů je totiž letecká společnost pokutována vysokou částkou za přepravu člověka, kterému následně (až v Británii) není povolen vstup. Samozřejmě, zpáteční přepravu hradí aerolinky rovněž ze svého. Proto také lze chápat jako vstřícné gesto rozhodnutí aerolinek vrátit peníze za letenku žadatelům odmítnutým na letišti ještě v Praze.

Všichni uznávají, že zavedení víz by byl formálně vážnější krok s dalekosáhlejšími následky. Postihl by všechny bez rozdílu, navíc je pravděpodobné, že by časem vyvolal reciproční reakci české strany. Stejně tak je pravděpodobné, že by tento krok následovaly další země EU, což by v podstatě vedlo ke stavění oněch "zdí", o kterých svého času tak dojemně hovořil Havel. Nelze ani přehlédnout to, že vízová povinnost, jakkoliv se tváří neutrálně, není nic jiného, než selektivní výběr, který mnozí politicky korektní sociální inženýři, tlučhubové a samozvaní ochránci lidských práv tak vehementně odsuzují.

Je zvláštní, jak jednostranný a omezený pohled mají tito "boží bojovníci". Víza zavedla svého času také Kanada. Udělala to přesně z téhož důvodu, který přinutil nedávno i Británii k zavedení imigračních pohovorů, ostatně nikterak se netajila důvody, které ji k tomu vedly. Úspěšnost vízové povinnosti s Kanadou byla stoprocentní. Okamžitě došlo k úplnému zastavení přílivu českých Cikánů do Kanady. Přesto nikdo kanadskou vládu nekritizoval a neobvinil z rasismu. Akce prošla bojovníky za práva Cikánů zcela nepovšimnutá.

Ne tak v případě Británie. Začalo to odsuzujícími komentáři v tisku. MF Dnes přinesla několik takových "skvostů" napsaných patolízalskými reportéry, kteří už pochopili, kam vítr bude vát a co je bezpečné kritizovat. Pak už se lavina rozjela. Brzy následovaly další deníky. Případu se ujala státní televize, která dokonce odvysílala tajně natočenou reportáž (neviděl jsem, takže mne opravte, pokud se mýlím), ve které se dva reportéři snaží projít do Británie. Jedním byla běloška, druhým byl Cikán. Ačkoliv prý uvedli zcela stejné informace (ani jeden nepřiznal, že jsou reportéři a že jde o past na Angličany), imigrační úředník pustil bílou dívku, muži tmavé pleti ale odlet nedoporučil.

To bylo konečně něco! Rasismus britských imigračních úředníků byl prokázán nad slunce jasněji. Mimo nekonečného omílání ve sdělovacích prostředcích se případu chopili hrdinní a neúplatní čeští politikové. Všichni víme, jak vysoký morální a mravní standard mají tyto opory českého národa, jak hluboce a upřímně jim leží na srdci těžký osud utlačované menšiny v Čechách. Největší špičky české politiky se nechaly slyšet. Velký humanista profesor Klaus pronesl moudrou větu, že by bylo daleko lépe, kdyby Británie zavedla vízovou povinnost, než tento ponižující pohovor na letišti. Akci Britů odsoudil přirozeně i prezident a filosof Václav Havel.

[Známe je všichni...]Objevil se další samozvaný stážce britského rasismu Český helsinský výbor. Kdo jej zvolil, kdo jej platí a zda má mandát mluvit ve jménu Cikánů nesdělil, zato oznámil prostřednictvím tisku, že bude situaci monitorovat přímo na letišti. Ministru Kavanovi a zástupci britské ambasády, panu Denisi Keefemu, nyní už tedy zřetelně v defenzívě, nezbylo, než aby s touto samozvanou organizací jednali. Výsledkem bylo, že obě země "dobrovolně" souhlasily, aby "pozorovatelé" ČHV pobývali v budkách přímo s britskými imigračními úředníky, koukali jim pod prsty a hlasitě pokřikovali, jestliže se podle jejich mínění Britové dopustili rasismu.

Uběhlo několik dnů, kdy se zdálo, že celá země je proti britským kontrolám. Mezitím ale prudce pokles počet Cikánů cestujících do Británie z pražského letiště. Nikdo to nedokázal pořádně zdůvodnit. Objevily se verze, že Cikáni teď cestují do Británie z jiných zemí, anebo že čekají, až budou rasistické kontroly na letišti odvolány.

Bylo oznámeno konání protestních demonstrací nejen v Praze před britským velvyslanectvím, ale i v dalších zemích Evropy: v Budapešti, Berlíně, Košicích, Waršavě. Demonstrovat měli samotní Cikáni, asistovali jim v hojném počtu senzacechtiví reportéři. A přišlo překvapení. Nedostavil se ani jediný protestující Cikán. Demonstrace tedy vyšuměly do prázdna k nemalému zármutku bojovníků za jejich práva.

Pod všeobecným a stále trvajícím tlakem sdělovacích prostředků a díky neutuchajícím komentářům některých českých politiků Britové oznámili, že imigrační úředníci v Praze skončí 9. srpna.

Následovala "tisková zpráva" (tak ji alepsoň nazvali) Českého helsinského výboru, která rozhodnutí Britů kvituje s povděkem.

Ještě že máme ten Internet. Jedině tam totiž lze číst okamžitou reakci čtenářů, dokonce bez jinak všudy přítomné cenzury. Tiskovou zprávu uveřejnil i Neviditelný pes (jehož vydavatel Onřej Neff se rovněž stavěl za zavedení víz). Přečtěte si komentáře obyčejných lidí k této zprávě. Přečtěte si na iDnes např. článek "Kontroly na Ruzyni končí", hlavně ale zase komentáře k tomuto článku, přečtěte si jakýkoliv článek o této problematice a pak si klikněte na komentáře. Je to zajímavé čtení. Někteří diskutující hovoří z vlastní zkušenosti. Píšou lidé, často podnikatelé, kteří se svého času snažili Cikánům pomáhat. Drtivá většina přispěvatelů to vidí zcela jinak, než oficiální tzv. main stream media. V desítkách názorů čtenářů ze všech koutů republiky vyznívá spíše lítost nad zrušením pohovorů britských úředníků a obava z toho, co bude dále.

Škoda, že existuje tzv. oficiální veřejné mínění, které je slepeno z přání těch, kteří ovládají hromadné sdělovací prostředky. Ještě větší škoda, že se toto oficiální mínění prezentuje jako jediné pravé. Tištěné noviny nepřinesou samozřejmě nic z toho, o čem lidé doopravdy mluví a jak na věc nahlížejí.

Je jasné, že Británie bude muset situaci dále řešit. Teď, když rozumná možnost třídit cestující před odletem padla, zřejmě nezbude nic jiného, než zavést vízovou povinnost.

Velká Británie má na to právo, o tom není pochyb. Doplatíme na to ale všichni. Až na ty naše bojovníky za lidská práva. Ti totiž přečasto cestují na diplomatický pas a víza jim mohou být celkem ukradená.

Známka 1.0 (hodnotilo 4)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 24 997