Ve zkratce

Stránka:

 V Brně vznikla gynekologická ambulance pro transgender lidi

24.2.24

Česká republika:

První gynekologická ambulance pro transgender osoby vznikla v Brně. Stala se tak jednou z mnoha specializací bohunické fakultní nemocnice.

K vytvoření speciální ambulance motivovala vedení špitálu snaha o komfortní, genderově rovnoprávné a příjemné prostředí pro pacienty, kteří aktuálně procházejí změnou pohlaví.

Nová gynekologická ambulance Fakultní nemocnice Brno je určená pacientům, kteří se nyní nacházejí v takzvaném procesu tranzice, ale i těm, kteří mají změnu pohlaví za sebou. „Jsem moc rád, že taková ambulance v Brně vznikla. Prohlídky na gynekologii jako součást procesu tranzice i po ní bývají pro většinu mužů dost nepříjemné,“ řekl Deníku transgender muž, který si přál zůstat v anonymitě.

Zavzpomínal také na nepříjemné pocity v situaci, kdy sám mezi ženami čekal před ordinací na gynekologické vyšetření. „Čekání mezi ženami jsem nesnášel, ale myslím, že to nebylo příjemné ani pro pacientky. Osobně si pamatuju jejich nechápavé pohledy, které zesílily poté, co si mě lékař v mužském rodě zavolal do ordinace,“ pokračoval muž ve vyprávění.

P.S. - poslat rovnou do blázince i s celou ordinací a jeho personálem!

Zdroj: https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/transgender-brno-gyn...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Emmanuel Macron zahajuje Salon de l'Agriculture za bučení a pískotu demonstrantů (videa)

24.2.24

Francie:

Francouzský prezident pokračuje v návštěvě Salonu zemědělství, a to navzdory napjaté atmosféře, která zde od jeho příjezdu panuje.

Emmanuel Macron obědvá poté, co se prošel uličkami Salonu, zatímco rozzlobení farmáři drží rakev a zpívají Marseillaisu, jak uvedl novinář z L'Express.

Další videa uvnitř článku.....

Zdroj: https://francais.rt.com/france/109062-agriculteurs-colere-pr...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 USA a NATO daly Ukrajině povolení použít stíhačky F-16 k útokům uvnitř Ruska

24.2.24

Ukrajina:

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že Ukrajina má právo použít své zbraně dodané Západem k obraně proti Rusku, i když to zahrnuje údery na cíle uvnitř ruských hranic.

„Toto je agresivní válka Ruska proti Ukrajině, která je do očí bijícím porušením mezinárodního práva,“ řekl Stoltenberg.

„A podle mezinárodního práva má Ukrajina právo na sebeobranu. A to zahrnuje také údery proti legitimním vojenským cílům, ruským vojenským cílům mimo Ukrajinu. To je mezinárodní právo a Ukrajina má samozřejmě právo to udělat, aby se mohla bránit.“

Představitel NATO ve čtvrtek potvrdil deníku Financial Times, že Stoltenberg měl na mysli, že právo Kyjeva na sebeobranu zahrnuje údery na ruské vojenské cíle mimo Ukrajinu.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/usa-a-nato-daly-ukraj...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kovidová Tečka se vrací

24.2.24

Česká republika:

Ministerstvo zdravotnictví plánuje v následujících týdnech až měsících spustit nové funkce aplikace Tečka. Mluvčí resortu Ondřej Jakob pro iDNES.cz poznamenal, že na začátku bude mít aplikace pouze základní funkce, například očkování. „Další služby budeme postupně spouštět v průběhu roku,“ doplnil Jakob.

Na realizaci aplikace se podílí NAKIT v rámci projektu Chytrá karanténa 2.0. Realizace probíhá na základě stávajícího smluvního vztahu Chytré karantény,“ doplnil s tím, že aplikace je stále ve vývoji a její celkovou fakturaci prozatím nejde stanovit.

P.S. - zni to hezky - "chytrá karanténa". Mobil a nebo nějaký elektronický náramek bude v případě pandemie sloužit jako hlídač. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstvo-zdravotnictv...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 "Zelená budoucnost" - elektřina na příděl, veřejné dobíječky bateriových aut vypnuty

23.2.24

Nizozemsko:

V Nizozemském Utrechtu se rozhodli splnit ambiciózní zelené cíle mnohem dříve. Zjistilo se, že přenosová kapacita elektrické sítě nestačí. Utrecht se dostal za hranici svých energetických možností, bylo proškrtáno 90% plánované nové výstavby. Ani zdravotní středisko pro seniory nelze postavit, chybí elektrická přípojka.

V Utrechtu dále hodlají odpojit většinu z veřejně přístupných dobíjecích stanic. Domácí nabíjení by mělo být vyhláškou zakázané mezi 16:00–20:00. Autem na baterie nikam za takových podmínek nedojedete.

Takovouto "budoucnost" nám chystají pod rouškou zelené ideologie. Opravdu chceme elektřinu na příděl?

Jakpak se mezi cyklostezky auto vejde?

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/utrecht-nizozemsko-s...

Klasifikace: kuriozity,technika,ekologie Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Český důchodový systém skončil v rekordním schodku

23.2.24

Česká republika:

Systém důchodového pojištění skončil loni ve schodku 72,8 miliardy korun. Je to dosud nejvyšší propad. Výdaje na penze a správu činily loni přes 692,3 miliardy korun.

Na starobní, invalidní a pozůstalostní důchody se v minulém roce ve srovnání s rokem 2022 vyplatilo o 97,2 miliardy korun více, penzijní výdaje vzrostly téměř o 17 procent.

Vyplývá to z údajů, které ve čtvrtek zveřejnilo ministerstvo financí.

Zdroj: https://cz24.news/cesky-duchodovy-system-skoncil-v-rekordnim...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Propusťte Assange!

23.2.24

Česká republika:

Na Staroměstském náměstí v Praze se konal happening na podporu australského internetového aktivisty. Musí být nějaký rozdíl mezi námi a jimi. A aby tady byl, propusťte Assange," sdělil účastník pražského happeningu na podporu Juliana Assange, který na serveru WikiLeaks zveřejnil dokumenty související s válkou, špionáží a korupcí. Právě nyní se soudci rozhodují, jestli jej Velká Británie vydá do USA, kde mu někteří usilují o život.

„Našemu kolegovi novináři hrozí 175 let ve vězení. A můžeme se podívat, co se stalo těm whistleblowerům v minulosti. Můj oblíbený příklad je Daniel Hale, který odhalil, že Američané při dronových útocích zabíjí na Středním východě civilisty. Toho zavřeli na protiteroristické oddělení federální věznice Marion. To znamená, že je úplně jedno, co proti němu vznesou.

Assangeova žena Stella nedávno prohlásila: "Musejí si přiznat, že kriminalizují novinařinu. Kriminalizují pravdu... jsou to lháři, zločinci, kteří perzekvují novináře, jenž je odhalil." Australský premiér Anthony Albanese zase řekl: "Svůj postoj jsem vyjádřil velice jasně, jak veřejně, tak mezi čtyřma očima. Čeho je moc, toho je příliš. Je načase, aby se vrátil domů."

Assangeův server WikiLeaks zveřejnil miliony dokumentů souvisejících s válkou, špionáží a korupcí. V roce 2010 se na něm objevilo video pořízené z amerického vojenského vrtulníku, jež zachycovalo zabíjení civilistů v Bagdádu. Později server informoval o amerických odposleších francouzských prezidentů Jacquese Chiraka, Nicolase Sarkozyho a Françoise Hollandea a v roce 2017 zveřejnil dokumenty o americké kybernetické špionáži. 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Lipavsky-poru...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Dekarbonizace je nevratná, v příštích šesti letech bude Česko stát 3,5 bilionu korun!

22.2.24

Česká republika:

Investice do dekarbonizace, tedy snižování uhlíkové stopy tuzemského průmyslu (myšleno jeho likvdaci - moje poznámka), vyjdou do roku 2030 přibližně na 3,5 bilionu korun. Většinu peněz by měli zajistit soukromí investoři, stát proto musí pro ně rychle zajistit stabilní investiční prostředí.

Při dnešní odborné debatě o vývoji energetiky v ČR to uvedl vrchní ředitel sekce ochrany klimatu ministerstva životního prostředí (MŽP) Petr Holub. Spolu s dalšími experty se shodl na tom, že dekarbonizace je nevratný proces, který nezastaví ani případné politické změny.

Zdroj: https://echo24.cz/a/H2RuZ/zpravy-ekonomika-dekarbonizace-bud...

Klasifikace: krimi,ekologie,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 17

 Západní země by měly dát Ukrajině všechny zbraně a vybavení, říká šéf SNBO (VIDEO)

22.2.24

Ukrajina:

Západní země by měly Kyjevu předat naprosto všechny zbraně a vybavení, prohlásil šéf Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov.

V příštích konfliktech je stejně nebudou potřebovat, vysvětlil ukrajinský představitel.

"Máme mnoho zkušeností a uvědomujeme si, že tato děla, tanky, bojová vozidla pěchoty a mnoho dalších věcí už nebudou pro příští válku v Evropě potřeba.

A oni nám teď musí urychleně všechno převést, jako to udělalo Dánsko... Bude to šrot, který nebudete vůbec potřebovat, protože bude úplně jiná válka," přesvědčuje Danilov západní partnery.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1708592072

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Plán, když vyhraje Trump

22.2.24

USA:

Levicoví zastánci zelené energie plánují vynaložit miliony dolarů na ovlivňování republikánských kongresmanů, aby nepodpořili zrušení radikální zelené agendy prezidenta Joea Bidena v případě, že by se do Bílého domu vrátil Donald Trump.

Americká asociace pro čistou energii v uniklém „tajném dokumentu“ jmenuje desítky republikánských členů Senátu a Sněmovny reprezentantů, kteří by potenciálně mohli podpořit pokračování Bidenových zelených cílů. Na jejich ovlivnění má být vyčleněno více než 7 milionů dolarů.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Plan-kdyz-vyhr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 CNN - Rusko má ohromné zisky z prodeje ropy do Indie

20.2.24

Rusko:

Rusko má ve státní pokladně nebývalé množství peněz, k čemuž přispěl rekordní prodej ropy do Indie v loňském roce v hodnotě 37 miliard dolarů, který se za rok zvýšil třináctkrát.

CNN o tom píše s odkazem na analýzu Centra pro výzkum energie a čistého ovzduší.
Zároveň se uvádí, že část této ropy se vyváží do Spojených států ve formě ropných produktů v hodnotě více než 1 miliardy dolarů.

CNN poznamenává, že prodej ruské ropy do Indie nepodléhá sankcím a je zcela legální, ačkoli expertýza dodávkových tras naznačuje, že na tomto obrovském objemu dodávek se může podílet "stínová flotila" tankerů speciálně vytvořená Moskvou.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1708375351

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 WHO hodlá nastolit globální diktaturu!

20.2.24

Neurčeno:

Děsivé je už jen pomyšlení, jak široce budou tato pravidla zneužitelná. Nebude to pouze v oblasti zdravotní, ale i klimatické, což je možná dokonce mnohem pravděpodobnější záminka pro příští WHO vyhlášenou krizi.

Tento týden probíhá další jednání stran obou dokumentů na půdě WHO v Ženevě. Jejich podoba se neustále mění a je zajímavé, že některá příliš křiklavá nařízení po humbuku odstranili, aby je tam nyní, kdy se již téměř nikdo o tyto dokumenty nezajímá, opět vrátili.

Jde například o článek, kterým WHO zaručuje lidská práva. Ten byl nejprve vyškrtnut, aby byl po bezpočtu připomínek navrácen – a  nyní byl opět v tichosti vyškrtnut.

Dále v článku sporné body a znění celého dokumentu v angličtině v souboru PDF.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/posledni-verze-zmen-m...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Pravda o muži jménem Alexej Navalnyj, údajném „Putinově nepříteli”

19.2.24

Rusko:

Byl Alexej Navalnyj skutečně hlavním Putinovým protivníkem? Byl otráven ruskou vládou, která ho pak ve vězení zabila? Byl vůbec v Rusku populární?

Tak na to všechno je odpověď „ne”, a my vám ukážeme, co vám Západ neřekne, zatímco oplakává svého oblíbeného mediálního miláčka.

Zdroj: https://otevrisvoumysl.cz/pravda-o-muzi-jmenem-alexej-navaln...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Aktuálně Praha

19.2.24

Česká republika:

Je zablokovaná. Na Magistrátu a na Úřadě vlády panuje zděšení. Oni to opravdu udělali zní z kuloárů. Pražáci šílí a nadávají na venkovské balíky. Není se čemu divit. Oni Pražáci si asi dodnes myslí že brambory rostou v Kauflandu a vepřové padá v celofánu naporcované z nebe…

Ale co mě zaujalo je především český mainstream. Naprostá a totální dehonestace tohoto skvělého protestu. Akci pořádají proruští agenti. Babišovci, Okamurovci, Česká dezinformační scéna, antivaxeři a sedláci z Nemanic. Hloupí troubové, lůza a dezoláti. Ano tito všichni tento protest pořádají…

Milí zemědělci. Tleskám a i já do Prahy přijedu. Tohle musím podpořit. Praha šílí, máte prý 1 a půl milionu rukojmích. To je dobře. Zahnojte to tam, blokujte Prahu třeba měsíc ať už si vláda, libertadi a greendealové uvědomí, že takhle ne !!!

Jak už to tak při obřích protestech chodí, tak polovina vlády včetně premiéra odcestovala na zahraniční cestu… Raději utekli, než aby se postavili… Jen ministr zemědělství zůstal. Vyzval k debatě a protest odsoudil. Hele ministře debatovali jste o tom roky a skutek utek… Furt jen melete a debatujete, ale firmy tu krachují, lidé jsou na pokraji bídy a vy debatujete… No s platem 300.000 měsíčně se vám to debatuje…

Milí zemědělci, klobouk dolů. Konečně se věci hýbou. Na zteč na Prahu. Bravo a dejte jim co proto.

Zdroj: https://pravyprostor.net/aktualne-praha/

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Brazilský prezident přirovnal dění v Gaze k Hitlerovým zvěrstvům

18.2.24

Brazilie:

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva prohlásil, že to, co se děje v Pásmu Gazy, je genocida.Brazilský vůdce to přirovnal ke zvěrstvům Adolfa Hitlera vůči Židům.Jeho slova cituje CNN Brasil.

"To, co se děje v Pásmu Gazy palestinskému lidu, se nestalo v žádné jiné době v historii. Ve skutečnosti se to stalo. Když se Hitler rozhodl vyvraždit Židy... To, co se děje v pásmu Gazy, není válka, ale genocida," řekl brazilský prezident.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1708267000

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Jiný názor na inflaci, než ten vládní

18.2.24

Česká republika:

Co tedy je ta inflace, kterou nám pan božský premiér Fiala zařídil? Jednoduše řečeno pomalejší zdražování. Bezesporu je tedy dobré sledovat, o kolik se nám služby a zboží oproti předchozímu období zdražily , popřípadě zlevnily. 

Vládne Babiš

2020 je míra inflace 3,2% a reálný růst průměrné mzdy 4,4% a my , tedy lidé, bohatneme

2021 je míra inflace 3,8% a reálný růst průměrné mzdy 6,1% a my bohatneme rychleji

Začíná vládnout Fiala

2022 je míra inflace 15,1% a reálný růst průměrné mzdy 4% a my chudneme sakra rychle

2023 je míra inflace 10,7% a reálný růst průměrné mzdy 1,5% a my chudneme sice pomaleji,ale i tak dost …a Fialův Vítězný únor 2024 : výstřelem z parníku na Vltavě máme inflaci 2,3% a reálný růst průměrné mzdy 1,5% … takže pro změnu chudneme.

Za první dva roky vlády Pětikoalice jsme reálně ztratili zhruba 30% své kupní síly bráno poměrem příjmů a výdajů každého z nás.

Zdroj: https://pravyprostor.net/pane-premiere-to-jako-vazne/#commen...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Lékaři, kteří zjistili, že se tajně vkládá do vakcín rakovinotvorné enzymy, nalezeni mrtví

17.2.24

USA:

Neon Nettle referoval o epidemii zavražděných lékařů, z nichž většina byla z Floridy v USA – celý ten příběh si přečtěte zde

 Všichni tito vědci šli po společné stopě, všichni objevili, že do vakcín, které se podávají lidem, se přidává enzym nagaláza. Nagaláza je tím, co tělu brání, aby si vytvářelo vitamin D, což je hlavní obrana těla, která přirozeně zabíjí rakovinné buňky.

Nagaláza je rovněž proteinem, který vytváří všechny rakovinné buňky. Tento protein lze rovněž ve velmi vysoké koncentraci nalézt u autistických dětí. A VKLÁDAJÍ ho do našich vakcín!

Ta tělu brání využívat vitamin D nezbytný k boji s rakovinou a k prevenci autismu. Nagaláza zneschopňuje imunitní systém. Známa je rovněž jako příčina cukrovky druhého typu.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/vsichni-nalezeni-mrtvi-l...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zemřel Alexej Navalnyj

16.2.24

Rusko:

Oddělení Federální vězeňské služby pro Jamalsko-něnecký autonomní okruh uvedlo, že ruský opozičník zemřel v trestanecké kolonii. Uvádí se, že “byla provedena všechna potřebná opatření, nepřinesla pozitivní výsledky”.

Podle zdroje RT se mu odtrhla krevní sraženina.

P.S. - tak nás opět čeká řev liberálního Západu, přesně jako po smrti Borise Němcova - to Putin, to Rusko. 

Osobně si myslím, že nad Navalnym zvítězil Sputnik V.

Zdroj: https://pravyprostor.net/zemrel-alexej-navalnyj-politici-rea...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 12

 Blokáda Prahy je akce proruských sil, řekl Fiala

16.2.24

Česká republika:

Zemědělské organizace střední a východní Evropy, včetně Česka, oznámily hromadné protesty na čtvrtek 22. února. Připojí se ke kolegům ze západní Evropy, kteří nesouhlasí s unijní Zelenou dohodou pro Evropu. Ta chce do roku 2050 dosáhnout klimatické neutrality.

Podle Fialy je nutné mezi těmito protesty rozlišovat. „To, co se bude odehrávat ve čtvrtek, je celoevropský protest. A k tomu se přihlásila i Agrární komora. To, co se má odehrávat v pondělí, je spíše akce protivládních, proruských sil, která s tímto má pramálo společného, byť se na tom snaží přiživit,“ shrnul.

Proti blokádě se postavila otevřeně třeba Asociace soukromého zemědělství. „Takové akce nejsou v zájmu sedláků. Myslíme, že to jsou aktivity, které mají za cíl rozkolísat zavedené demokratické struktury,“ řekl předseda asociace Jaroslav Šebek.

Fiala přesvědčil zemědělce, distancovali se od blokády Prahy

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/blokada-prahy-protest-zemedelc...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

19

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červen přispělo 37 čtenářů částkou 6 610 korun, což je 19 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po pandemii covidu lidé více umírají 16.06.24 17:59 Evropská unie 0

Česká republika má nejvyšší daň z příjmu firem ze zemí V4, ukazuje studie16.06.24 16:36 Česká republika 0

Euro se stává nedůvěryhodným16.06.24 16:24 Evropská unie 0

AMERICAN girl in Russia?! 16.06.24 10:09 Rusko 0

Ženevský mezinárodní institut pro výzkum míru žádá ICC o zahájení vyšetřování Ursuly von der Leyenové a vedení EU za spoluúčast na válečných zločinech15.06.24 20:04 Evropská unie 0

Pellegrini slovenským prezidentem15.06.24 19:28 Slovensko 1

V Itálii se podle nových zákonů musí vypnout 90% (k)radarů15.06.24 10:32 Itálie 0

"Ukázat svou sílu": americké námořnictvo vyslalo na Kubu jadernou ponorku USS Helena (SSN-725)14.06.24 14:46 USA 3

Saudská arábie vypověděla smlouvu s USA na nákup ropy výhradně za dolary13.06.24 20:10 Saudská Arábie 1

Jak nás vnímají politici, jak přemýšlejí ovce, a co s tím13.06.24 19:01 Neurčeno 6

EU potraviny jako zbraně hromadného ničení13.06.24 18:41 Evropská unie 1

Moskevská burza oficiálně pozastavuje všechny transakce v amerických dolarech a eurech13.06.24 18:21 Rusko 0

Macron - „Nechci předat klíče od moci krajní pravici“ 13.06.24 17:19 Francie 1

EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. 13.06.24 16:05 Evropská unie 1

Pokuta 200 mil. eur + penále Maďarsku za neplnění migrační politiky13.06.24 10:35 Maďarsko 2

Náš pisálek Tomáš Vlach dostal na 3 roky zákaz vstupu na Ukrajinu12.06.24 21:14 Ukrajina 0

Tajne pouzivani nuklearnich dronu proti Rusku12.06.24 20:20 Ukrajina 0

Čína spustila největší solární elektrárnu na světě, další projekt je ještě ambicióznější 12.06.24 20:00 Čína 3

Zaměřte se na 4 zabijácká odvětví, říká WHO vládám 12.06.24 19:50 Evropská unie 1

Švýcarský parlament odmítá rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva (ECHR)12.06.24 19:36 Švýcarsko 0

Měnové kurzy

USD
23,10 Kč
Euro
24,76 Kč
Libra
29,24 Kč
Kanadský dolar
16,79 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,90 Kč
100 japonských jenů
14,67 Kč
Čínský juan
3,18 Kč
Polský zloty
5,65 Kč
100 maď. forintů
6,23 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
26,00 Kč
1 unce (31,1g) zlata
53 888,67 Kč
1 unce stříbra
683,21 Kč
Bitcoin
1 536 990,46 Kč

Poslední aktualizace: 16.6.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 315 167