Voľby sa skončili, začínajú sa kšefty. Ostane opäť občan a volič za dverami?

Ivan Štubňa

2.10.2023 Komentáře Témata: Slovensko 1297 slov

Tak voľby sa skončili. Víťazstvo Smeru – SD sa dalo očakávať. Prekvapením však bolo, že vyhral voľby s vysokým náskokom. Väčšina voličov dala jasne najavo, že zapredaneckú prozápadnú politiku nechce. A nechce ani mafiánsku politiku, ktorou sa prezentovala bývalá koalícia za posledné tri a pol roka. Sorosov kindermanažment Progresívne Slovensko bolo porazené napriek masívnej finančnej podpore Západu hlavne z USA, protislovenských mimovládok napríklad IVO, provládnych zaplatených médií s protislovenskými Sorosovými denníkmi SME a DenníkN na čele. Týmto vymenovaným subjektom sa nepodarilo znásilniť vôľu voliča a ich sen o slobodnom živote v zvrchovanej, nezávislej a slobodnej krajine.

Ich špinavé paprče však stále Slovensko ohrozujú a bude sa treba s nimi zákonným spôsobom vyporiadať. Pretože strany vo volebnom boji nemajú byť závislé od vôle zahraničia, nemajú od Západu poberať finančné masívne podpory a slúžiť im. Majú vytvárať blaho národa tým, že budú plniť úlohy v prospech záujmov občanov SR, prosperity a vytvárať predpoklady pre zdravý rozvoj spoločnosti na všetkých úrovniach činnosti.

Mimovládky majú vtedy miesto v štáte, ak robia záslužnú činnosť napr. v oblasti zdravotníctva, starostlivosti o chorých, v oblasti podpory kultúry, sociálnej sfére a pod. Akonáhle zasahujú pod rôznym krytím do politického diania s cieľom narušenia demokracie až po snahy deštrukcie štátu, tak táto činnosť nie je legálna a zaslúžia si pozornosť OČTK (orgány činné v trestnom konaní).

Médiá majú byť nestranné objektívne, majú pravdivo informovať o dianí. Ak sú platené vládou len nato, aby hlásali provládnu politiku alebo sú platené finančnými zdrojmi zo zahraničia s cieľom narušiť samostatnosť a zvrchovanosť štátu, je urýchlene potrebné tieto deformácie napraviť.

Progresívne Slovensko si viac nezaslúži, aby som ich tak oslovoval, pretože s progresom nemajú ich predstavitelia nič spoločné. Skôr naopak. Keďže však slúžia Sorosovi, budem ich nazývať Sorosova strana, skratka SS. Táto strana sa jasne demaskovala po voľbách Šimečkovým vyhlásením „Urobíme všetko pre to, aby Smer-SD nezostavil vládu“. Nechcú rešpektovať výsledky volieb, ani následný proces. Toto nebezpečné vyhlásenie je cez čiaru ako sa povie. Svedčí o tom, že Šimečka a jeho gang je schopný napríklad podplatiť predstaviteľov Hlasu, keďže bez nich by nezostavil vládu? Pretože Hlas má príbuzný program so Smerom a vôbec nie s chorým programom SS. Alebo sa Šimečka opýta svojho zahraničného tútora čo má robiť a ako pokračovať v deštrukcii Slovenska? Alebo požiada americkú guvernérku štátu Slovensko Čaputovú , aby ho poverila zostavením vlády? Aj to sa môže stať, keďže guvernérka pochádza z toho istého košiara ako SS. Napriek jej vyjadreniu, že poverí zostavením vlády víťaznú stranu. Americká guvernérka už raz dokázala SS pomôcť, keď umelo odkladala vypísanie predčasných volieb skoro až o rok. Je to do neba volajúca drzosť, ktorej dôvodom bolo to, aby sa SS dokonale pripravila na predčasné voľby. Keby totiž boli voľby vypísané v súlade s jej morálkou, povinnosťami a potrebami štátu, tak by voľby vypísala najneskôr v máji 2023. V tom prípade by sa s veľkou pravdepodobnosťou SS nedostala cez 5% a teda ani do parlamentu, ani do vlády. Rozhádaná Hegerova vláda padla v polovici decembra 2022 a bola poverená vykonávaním jej pôsobnosti v obmedzenom rozsahu až do vymenovania novej vlády. Čaputová vymenovaním úradníckej vlády v polovici mája 2023 natiahla čas v prospech SS a ultrapravicovej orientácie, čím hrubo zasiahla do prirodzeného zaužívaného demokratického procesu a dala jasne najavo, že jej ide politickú moc a nie o riešenie zlého stavu v spoločnosti.

Odkladaním vypísania volieb americká guvernérka Čaputová tiež pravdepodobne poškodila SaS na úkor OĽANO. V prípadných májových voľbách by SaS získala viac percent ako zdevastované OĽANO. Neočakávalo sa ani prepadnutie SME – Rodina a Republiky, ktoré ostali mimo hry. Výpadok SME – Rodina bol zapríčinený agresívnou rétorikou OĽANO proti nim. Republika doplatila na prílišnú istotu vyplývajúcu z predvolebných prieskumov, v ktorých sa pohybovala skoro až do 8% a ich záujem o voliča bol skôr pasívny. Šimečkova SS je nebezpečná uzurpátorská strana, ktorá opakovane vyhlasuje, že iba ich politika je demokratická a správna. Je to lož. Zateplený podpredseda liberálno-anarchistickej SS Grӧhling sa v Hlavných správach vyjadril: „Musíme urobiť všetko pre to, aby nevznikla vláda Smeru-SD. Jazýčkom na váhach bude podľa neho líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Či sa rozhodne, že chce ísť do vlády, ktorá je symbolom korupcie, rozkrádania, nenávisti, alebo pôjde na tú druhú stranu smerom k demokratickým stranám.” Z nenávistných Grӧhlingových slov mrazí, ak si takto verejne bez dôkazov dovolí osočovať inú stranu. Mal možnosť dokázať na poste ministra školstva, vedy, výskumu a športu svoje kvality. Jeho riadenie rezortu bolo katastrofálne. Za celý čas na poste ministra sa iba viezol na chrbtoch svojich podriadených, ktorí mu dávali noty čo má robiť. Nebol po voľbách v roku 2020 schopný spracovať z programového vyhlásenia vlády (PVV) ani úlohy na podmienky svojho rezortu. Na jar 2022 som všetky rezorty požiadal o zaslanie priebežného plnenia úloh z PVV. Ministerstvo školstva… mi odpísalo: „V súvislosti s Vašou žiadosťou zo dňa 01.04.2022 si Vás dovoľujeme informovať, že ministerstvo školstva nemá k dispozícii predmetné informácie spracované vo Vami požadovanej štruktúre, v prílohe Vám však zasielame nový informačný materiál, ktorý obsahuje aj odpovede na Vaše otázky“.

Uvedený populistický informačný materiál, žiaľ neobsahoval odpovede na moje otázky. Je viac ako zjavné, že uvedené ministerstvo nemalo tušenia o čo som ich žiadal. Čiže Grӧhlingom riadené ministerstvo PVV jednoducho odignorovalo.

Matovičova eseročka OĽANO vo voľbách totálne prepadla. V roku 2020 získali viac ako 25% a v roku 2023 necelých 9%. Aj to len vďaka toku, že Matovič zapriahol do svojej strany iné strany, ktoré by samostatne neuspeli, ale vďaka záprahu sa všetci spolu preškriabali cez 7%, čo je potrebné percento pre vstup do parlamentu pre vytvorené koalície. OĽANO čiastočne uspelo kvôli tomu, že získali hlasy rómov. (väčšinu im „ukradla SS), a divadlu s narušením tlačovky SMERu, v ktorom ako agresor vystupoval Matovič, ktorému policajti nezabránili v jeho konaní a tak sa Kaliňák chytil do pasce a naťahoval sa s Matovičom. Matovič to okamžite potom zneužil a urobil zo seba – agresora, obeť. Podobne vystúpil aj po kampani v Lučenci s nákrčníkom komediant Pročko a tváril sa, dobre že nie ako trvalý invalid po zásahu vajcom. Čistá komédia. Neexistuje také vajce, ktoré by mu ublížilo. Muselo by byť s kameňa. Na obrázkoch vidno, že ho vajce zasiahlo do hlavy spredu. Škrupiny na temeni si musel rozmazať sám rukou. A už vôbec nemohol mať porušené stavce ako tvrdil. Dokonca neukázal ani lekársku správu. Ale ako údajná obeť politiky sa to hodí nie? Stačí zahrať komédiu a získať hlasy vo voľbách.

Do parlamentu sa dostalo aj KDH. Považujem ju za slušnú konzervatívnu a proslovenskú a prorodinnú stranu. Predpokladám, že do koalície so zvrhlíkmi zo SS nepôjdu. A ešte nám zostala SNS. Strana, ktorá dostala šancu na reparát po tom, čo ju ťažko poškodil Slota. A. Danko bude musieť viesť voči ľuďom otvorenejšiu proslovenskú politiku. Nie alibistickú. Má šancu pomôcť Slovensku na jeho ceste k slobode a demokracii. Čo sa týka zábavy v parlamente o to sa postarajú dvaja kohúti Matovič a Sulík, ktorí sa nemôžu vystáť. Sulík je známy likvidátor vlád a populista. Nie je tímový hráč a dá sa predpokladať, že bude z jeho strany nejaký samorast alebo paškvil slovenskej politiky. No čo, trochu humoru predsa treba. Ostáva len veriť, že novo zvolení politici z vôle voliča budú konečne robiť viac pre kvalitu života občanov SR. HLAS – SD bude ten, ktorý bude rozhodovať o budúcnosti Slovenska. Voliči dali najavo, že si žiadajú ich spoluprácu práve pre príbuznosť ich programov. Chcú ich spoluprácu. Zákerný Šimečka sa určite bude snažiť, aby zlanáril HLAS – SD na svoju stranu. Ak sa tak stane, z pohľadu voličov Hlasu to bude zrada. A z pohľadu ostatných proslovenských voličov tiež. Uvidíme, aké hry sa začnú rozohrávať v súvislosti zo zostavením vlády. A či občan nebude zase za dverami slovenskej politiky na najbližšie štyri roky. A či Slovensko bude slobodné a svojprávne vo svojich rozhodovaniach.

Viac na:

https://www.inenoviny.sk/...

https://www.google.com/...

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Známka 1.4 (hodnotilo 58)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Stovky amerických obrněných vozidel se přemístily na naše území 02.05.24 19:50 Česká republika 0

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 1

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 6

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Měnové kurzy

USD
23,27 Kč
Euro
24,97 Kč
Libra
29,18 Kč
Kanadský dolar
17,02 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
25,57 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,76 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,29 Kč
1 unce (31,1g) zlata
53 708,40 Kč
1 unce stříbra
621,70 Kč
Bitcoin
1 382 496,01 Kč

Poslední aktualizace: 2.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 4 112